НАШАТА ВИЗИЯ

Ние сме това, с което се храним. Затова съзнателно избираме продуктите, които използваме. Всичко приготвяме само с пълнозърнести брашна, ядкови брашна, кафява захар, мед, хубави масла и зехтин, сезонни плодове и зеленчуци, част от които произвеждаме самите ние, домашни сладка и голяма щипка любов. Предпочитаме здравословно хранене, защото така се чувстваме най-добре.

ИСТОРИЯТА НА MANJARI KITCHEN

Cake icon 1 cropped 50x50Как Manjari Kitchen стана мое признание?

От много малка обичам да творя в кухнята, но не съм имала мечтата един ден да се занимавам с това. В последствие осъзнах, че приготвянето на храна за други хора ме кара да се чувствам много добре. Още по-добре се чувствам, виждайки как кулинарни ми творения се харесват. Все повече хора искаха да изпълня техните вкусни желание и удовлетворявайки ги, разбрах че това е нещото, с което искам да се занимавам.

Cake icon 1 cropped 50x50Първи професионални стъпки

Първите уроци са от баба ми, която като всяка баба, приготвя какви ли не вкусотии. Често й помагах и с интерес наблюдавах процеса. След като станах вегетаринака (вече повече от седем години), интересът ми към готвенето значително се повиши. Започнах да се интересувам доста от смесването на различни подправки, приготвянето на разнообразни безмесни ястия и здравословни храни. Започнах да готвя много у дома и да импровизирам.Първият ми опит в кухнята е в един малък вегетариански ресторант в Бургас, но най -голямо развитие имах в София, където започнах да работя в известен вегетариански ресторант-пекарна като помощник-готвач и в последствие като сладкар. В същото време посещавах аюрведични готварски курсове при Юрий Ковачев. По- късно, връщайки се в Бургас, започнах да готвя по различни събития, семинари, фестивали и да предлагам продукция си на Фермерски Пазари. Сега се занимавам професионално с моя проект ”Манджари” – приготвени с любов вегетариански вкусотийки, разнообразие от сурови десерти, веган кухня, здравословни печива и аюрведични ястия.

Cake icon 1 cropped 50x50Какво отличава кухнята на Manjari Kitchen?

Ние сме това, което ядем! Поради тази причина, осъзнато подбираме продуктите, които използваме. Приготвяме доста веган торти, безглутенови менюта, сурови десерти и така сме от полза на много хора, които поради здравословни или други причини, не трябва да употребяват млечни продукти, глутен и др. Доста майки се обръщат към нас, когато трябва да избират торта или почерпка за своите деца или близки. Можем да приготвим и подходяща храна за диабетици. Вкусно и здравословно е това , което ни отличава.

Cake icon 1 cropped 50x50Продуките, които ползвам

Доста от продуктите са домашни, био или от проверени източници. Част от тях произвеждаме ние, намираме си и от други производители. Добър вариант за пазаруване е фермерския пазар. Използвам само кафява захар, пълнозърнести брашна, хубави масла и подправки. Главно местни и сезонни продукти.

Cake icon 1 cropped 50x50Без коя съставка не мога, когато готвя?

Любов!…и малко сол 🙂

НАШИЯТ ЕКИП

РОСИЦА ВАСИЛЕВА
РОСИЦА ВАСИЛЕВАОсновател и главен готвач на Manjari Kitchen
МОМЧИЛ ЛИЧЕВ
МОМЧИЛ ЛИЧЕВОтговорник доставки

НАШИ УЧАСТИЯ

Моята Еко Коледа в Дом НХК, гр.Бургас, декември 2014г.
Фермерският базар в Експозиционен център Флора, гр. Бургас, август 2015г.
Фермерският базар в Експозиционен център Флора, гр. Бургас, декември 2015г.

Сподели на...